Ca si la prima operatiune, finisati prin taierea partii in exces in jurul conturului modelului aripii (lasand sa se vada marginea desenului chiar in afara perimetrului Arzatorului pentru lipire).
Un aspect important si foarte util este acela de a tine codurile aripii care se afla imprimate in partea de jos a acesteia, in interiorul aripii pe care urmeaza sa o realizam prin unirea celor doua foi cu partea scrisa lizibil catre interior. Se evita astfel confuzia legata de care este partea dreapta si care este partea stanga. in plus, in acest fel, partea imprimata ramane protejata la interiorul aripii si va dura mai mult in timp.
Finisarea conturului exterior al aripilor si buzunarelor aripilor poate fi efectuata fie direct prin taierea de-a lungul conturului extern al aripilor, folosind Arzatorul si foarfecele, fie prin unirea celor doua foi (una imprimata si cealalta neutra), taindu-le pe conturul exterior cu un dispozitiv de taiat prin sprjinirea pe o suprafata solida. Pozitionati Aripile respectand aceeasi dimensiune corespunzatoare a aripii taiate si lipiti cu o flacara (bricheta/chibrit), trecand-o rapid peste conturul exterior al Arzatorului pentru a lipi marginea aripii. Scoateti imediat aripa modelata din Arzator si, eventual, dati-i o forma mai adecvata utilizarii in realizarea mustii artificiale.
La finalizarea operatiunilor de mai sus vom obtine aripi perfect realiste si similare celor ale insectelor adevarate si vom putea trece la realizarea mustii noastre.
Pentru realizarea aripilor folosite pentru insectele plutitoare, va recomandam sa folosiți doua foi, fie partea desenata, fie cea neutra, mentinand o bula de aer la interiorul aripii in sine care va creste capacitatea de plutire a insectei artificiale. Pentru realizarea de insecte care se scufunda, va recomandam sa utilizați numai foaia cu partea desenata.